Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


Partai Progresif (China)


Kaisar padha diarani ana Guangxu Kaisar

Ing Partai Progresif partai politik ing Republik China saka taun kanggoCina constitutionalism ana gerakan sing asalé sawise Perang Sino-Jepang.

A enom klompok cendekiawan ing China mimpin dening Kang misuwur kanthi ndhukung sing China kang asor iki amarga kanggo sawijining lack saka modern institusi lan framework legal kang Poto-damel Kiat Gerakan wis gagal kanggo ngirim.

Padha weruh munggah anyar saka kakuwasan anyar kayata Jerman, Italia, Jepang lan pas karo sing adoption saka constitutions. Dening gadhah konstitusi minangka basis kanggo sosial lan organisasi politik, padha ira kabeh saka China kang ills bisa didandani. Kaya Nasionalis Cina, iki constitutionalists ngalami akeh owah-owahan jeneng sawise padha page coalesced ngisor iki pungkasan saka Satus Dina' Pembaharuan ing taun.

Ing Baohuanghui utawa Nglindhungi Kaisar Masyarakat iki kawangun ing Victoria, Kanada ing rong puluh juli taun dening Kang Youwei lan Liang Qichao, Satus Dina' Reformis sing padha diasingaké sawise palace kudeta dening Maharani Dowager Cixi.

Ing agustus, padha disponsori Tang Caichang kang uprising ing Hankou kang gagal disastrously lan dipeksa wong-wong mau kanggo rethink strategi sing. Uga dikenal minangka Pembaharuan Association, padha saingan karo fellow outlaws, Tongmenghui utawa Revolusioner Alliance mimpin dening Sun Yat-sen kanggo pengaruhe lan dhuwit ing masyarakat Tionghoa Jaban rangkah. Ing Baohuanghui platform iki monarki konstitusional lan tentrem pembaharuan nalika Tongmenghui wanted republik lan revolusi. Ing bab iki, Baohuanghui iki luwih populer amarga budaya tradisional pikiran sing abhorred kelainan. Liang kang support kanggo tentrem pembaharuan iki ora konsisten, kang vacillated antarane panganiaya lan pembaharuan asring. Grup jeneng dhewe Constitutionalist Partai lan diijini kanggo operate ing China. Padha mbantu pengadilan Qing nyiyapake provinsi kumpulan lan Majelis Nasional ing taun. Padha, nanging, rumiyin wagol sing kumpulan ana kanggo menehi saran mung. Kajaba iku, ing pengadilan Qing kang konsep konstitusi ana near tembung kanggo tembung salinan saka Jepang Meiji Konstitusi karo sing istiméwa kaisar iki diwenehi ngartekno luwih daya. Kabinet anyar sistem kapérang saka anggota saka Aisin Gioro klan, nggawe iku luwih nepotistic saka sadurunge. Ing papat juni padha dadi dikenal minangka kanca-Kanca saka Konstitusi. Sak Wuchang Uprising, page politisi kanggo sisih karo mutineers ana Tang Hualong, Constitutionalist lan pimpinan saka Hubei provinsi majelis, sing njupuk liwat sipil administratif sisih revolusi. Panganan munggah karo taun frustasi, akeh Constitutionalists gabungan Xinhai Revolusi, siji ngelingke istiméwa ana Kang Youwei sing tetep setya marang Kaisar Puyi. Ing taun, Liang bali kanggo China lan katelu jeneng dhewe minangka Partai Demokrat. Iku teka ing papat ing Majelis Nasional pemilihan konco Nasionalis, Republican, lan Kamanunggalan Katelu. Demokrat gabung karo Partai Républikan lan Kamanunggalan Katelu kanggo mbentuk Partai Progresif ing rong puluh sangang Mei bebarengan padha kursi ing Majelis. Republik padha umumé dibiayai dening Sauntara Presiden Yuan Shikai, sing ora nyata anggota partai. Padha lan ultranationalist lan militarist katelu Manunggal iki dipimpin déning Zhang Binglin lan dituduhake kapentingan ing layanan sipil lan gentry. Kabeh telung pihak wis nganjurake kuwat, terpusat pemerintah nasional, karo sawetara kepingin kanggo ngilangi provinsi lan search bagean kabeh.

Wakil Presiden Li Yuanhong iki digawe ketua partai nanging kepemimpinan nyata ana ing tangan saka Liang Qichao.

Ing partai platform iki nasionalisme karo kuwat pemerintah pusat, liberty liwat angger-angger ukum, lan manca privasi tentrem. Minangka kaloro paling gedhé katelu, iku nggambarake saingan Nasionalis minangka panyengkuyung saka tiyang kathah aturan.

Ing Progressives didhukung Yuan marang gagal Kapindho Revolusi nanging ngalang kanggo outlawing saka Partai Nasionalis wiwit mung sawetara saka sawijining anggota njupuk bagéyan.

Expulsion saka Nasionalis mimpin kanggo Majelis rusak sawijining quorum supaya Yuan bubar iku kabeh kang ana uga tendean gantos dening Progressives. Nalika Yuan nyoba kanggo makutha piyambak kaisar, Liang nggawe percoyo Yunnan kang gubernur militèr, Cai E, kanggo mimpin Nasional Pangayoman Perang nglawan Yuan. Liang rukuna perang karo partai antirevolutionary sikap dening udur sing perang iki ora revolusi nanging gaweyan kanggo sijine mudhun Yuan kang kraman marang sah miturut ukum republik. Partai progresif cabang tengen negara agitated kanggo nibakake saka Yuan lan partai anggota ditambahi nemen. Yuan pemerintah dadi lumpuh lan kang nilar kang rencana Kepemimpinan partai, nanging, iki dipérang dadi pro - lan anti-Yuan fraksi, mangkono nyebabake sawijining ambruk. Sawise pati Yuan kang, Li Yuanhong dadi Presiden lan Majelis Nasional dipunwiwiti maneh. Partai dipérang dadi rong fraksi: Konstitusi Riset Klik mimpin dening Liang lan Konstitusi Diskusi Klik mimpin dening Tang Hualong. Liang didhukung Premier Duan Qirui rencana kanggo push China menyang Perang Donya I ing Allied sisih marang wishes saka Presiden Li ing ngarep-arep saka regaining ilang wilayah-wilayah. Nalika Déwan iki dipun bibaraken maneh sak Manchu Pemugaran (saka kang Kang misuwur kanthi njupuk bagéyan) sawetara ex-Progressives gabungan Sun Yat-sen kang sah miturut Ukum Gerakan Protection. Liang lan para pandherekipun gelem kanggo nggabungake amarga padha felt saingan pemerintah iki mbebayani kanggo nasional China kang integritas lan sing gerakan iki dhewe unconstitutional amarga iku militer pemerintah. Sawise kapanggih malih karo Tang kang fraksi, Liang mlayu apa iki ngiwa saka kang katelu minangka Riset Klik ing taun pemilu kanggo déwan anyar nanging diselehake adoh katelu konco Duan kang Anfu Klub lan Liang Shiyi Komunikasi Klik.

Tang dipunpejahi ing Victoria, British Columbia ing salah siji September dening rogue anggota Chinese Katelu Revolusioner.

Sakcepete sawise Konferensi Perdamaian Paris, Liang pensiun saka politik nanging Riset Klik iki isih pengaruh ing Beiyang pemerintah politik nganti Beijing kudeta ing taun.

Mao Zedong disebut wong-wong mau 'non-revolusioner demokrat'.

Minus Liang, sawetara anggota ing taun digawe Demokratis Constitutionalist Partai nanging padha adhedhasar ing Amerika Serikat supaya padha wis banget sethitik pengaruh ing politik Cina. Ing China, Carsun Chang diwiwiti ing taun Nasional Renaissance Masyarakat kang diganti dening China Nasional Partai Sosialis kang campuran Liang kang reformism karo Sun Yat-sen kang Telung Prinsip saka wong-Wong. Padha upset sing Chiang Kai-shek kang aturan iki personalistic hidayat nur wahid lan sing Nasionalis wis digatèkaké sing demokratis prinsip. Ngawan loro Nasionalis lan Partai Komunis China, padha ngarahke kanggo dadi katelu pasukan ing politik Cina supaya padha nggawe grup payung cilik pihak demokratis disebut China Demokratis Liga. Ing CDL di-push kanggo dawa telat konstitusi lan rekonsiliasi antarane Masyarakat lan Nasionalis utamané sawise Tentara Papat New Kedadean. Nalika CDL dadi saya pro-Komunis, Sosialis National lunga lan gabung karo Demokratik Constitutionalists ing limalas agustus kanggo mbentuk China Demokratik Partai Sosialis. Padha mlayu menyang Taiwan ing mburi Cina Perang Sipil lan bebarengan karo Nasionalis lan Muda Chinese Partai, padha mung legal pihak kanggo puluh.

Ing Taiwan, padha ana padha alus kritik padha wis menehi wiwit wiwitan awatara.

Demokratik Sosialis ilang kabeh sing kursi ing Legislative Yuan lan Majelis Nasional sawise bebas lan adil pemilihan wiwit ing taun -an.

Ing Republik Rakyat China, China Demokratis Liga terus ana minangka bagéan saka Ngarep United.

Wiwit sing dhisikan founding ing taun, constitutionalists padha saya ora ono guno ing gaweyan kanggo pembaharuan authoritarian pemerintah.

Sing alus reformist pendekatan iki ngritik kanggo menehi dictatorships katon sah multi-partai demokrasi.

Amarga saka anti-confrontational alam, padha luwih saka sambatan katelu saka partai oposisi.

Mung wektu padha efektif nalika padha nilar pembaharuan ing sih saka revolusi ing National Pangayoman Perang.