Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


Seni Bank Rekonsiliasi: Carane Kanggo Nuntun kanggo Bisnis Cilik - Bench Accounting


Sing ngendi bank reconciliations teka ing

Bank reconciliations. Padha uga ora bisa seneng-seneng, nanging nalika sampeyan nindakake wong-wong mau ing rutin sampeyan bisa nglindhungi dhewe saka kabeh jinis saka pitfalls, kaya overdrawing dhuwit lan dadi korban penipuanDadi, nganggep lengkap lotus posisi utawa mung golek penak dhingklik. Kita lagi arep kanggo katon ing apa bank statement rekonsiliasi, cara kerjane, yen sampeyan perlu kanggo nindakake iku, lan cara paling apik kanggo ngatur tugas. Uga, sampeyan mbokmenawa, yen sampeyan pemilik bisnis cilik sing) wis bank akun, lan B) ora bookkeeping. Ana kasempatan apik sing transaksi ing bank akun saben sasi ora cocog transaksi direkam ing bisnis' buku. Nalika sampeyan"reconcile"bank statement, sampeyan mbandhingaké karo bookkeeping cathetan kanggo periode dijamin dening statement lan pinpoint saben bedho. Banjur, sampeyan wis nggawe rekaman saka wong-wong pabédaning, supaya sampeyan utawa akuntan bisa tartamtu ana kang ora ana dhuwit sing wis musna"ilang"saka bisnis. Yen sampeyan nindakake bookkeeping dhewe, sampeyan kudu disiapake kanggo reconcile bank statements ing tetep jadwal (liyane sing ing ngisor iki).

Yen sampeyan bisa karo pakaryane mriksa cathetan dhuwite bebadan utawa bookkeeping online layanan, padha bakal nangani iku kanggo sampeyan.

Sampeyan mung perlu kanggo reconcile bank statements yen sampeyan nggunakake cara accrual saka accounting. Yen, ing tangan liyane, sampeyan nggunakake awis accounting basis, banjur sampeyan bisa ngrekam saben transaksi ing wektu sing padha bank ora ana ngirim ora bedho antarane buku lan bank statement. Ora yakin kang cara accounting sampeyan lagi nggunakake. Artikel iki ing awis vs accrual accounting bakal nggawe iku cetha. Nalika sampeyan katon ing buku, sing arep ngerti padha nggambarake kasunyatan. Yen akun bank lan buku ora cocog, sampeyan bisa mungkasi munggah mbuwang dhuwit sampeyan ora nemen duwe utawa nyekeli on dhisik kanggo dhuwit sampeyan bisa nandur modal ing bisnis. Reconciling bank statements ngijini sampeyan ndeleng hubungan antarane nalika dhuwit lumebu bisnis lan nalika iku lumebu akun bank, lan rencana carane sampeyan ngumpulake lan nglampahi dhuwit patut. Kanggo kayata, sampeyan bisa mbayar vendor dening mriksa, nanging padha bisa tamper karo, nggawe mundur jumlah luwih gedhe, lan banjur awis iku.

Bedho bakal nuduhake munggah nalika sampeyan reconcile bank statement.

Utawa sampeyan bisa nuduhake peserta akun karo partner bisnis. Nalika padha tarik dhuwit saka akun kanggo mbayar kanggo bisnis beyo, padha bisa njupuk luwih saka padha ngrekam ing buku. Ngene sok dong mirsani iki sanalika sampeyan reconcile bank statement. Mugia sampeyan tau ilang wae turu gawe kuatir bab penipuan nanging reconciling statements bank iku salah siji cara sing bisa nggawe manawa iku ora kedados. Iku langka, nanging sok-sok bank bakal nggawe kesalahan. Yen ana bedho ing akun-akun sing ora bisa nerangake sembarang cara liyane, iku bisa dadi wektu kanggo omonga kanggo wong ing bank.

Ngatur aliran awis iku bagéan saka ngatur sembarang bisnis

Nalika sampeyan nindakake bank rekonsiliasi, sampeyan pisanan nemokake transaksi sing tanggung jawab kanggo buku lan akun bank kang metu saka sink. Iki ngijini sampeyan match saldo. Banjur, sampeyan ngrekam apa iya cocog saldo. Kita bakal pindhah liwat saben langkah ing liyane rinci, nanging pisanan sing buku munggah kanggo tanggal. Padha kudu dadi, ing supaya kanggo bank rekonsiliasi kanggo karya. Yen sampeyan wis tiba konco ing bookkeeping, nggunakake kita nyekel munggah bookkeeping guide kanggo njaluk bali ing trek (utawa ngrekrut us kanggo nindakake nyekel munggah bookkeeping kanggo sampeyan). Imbangan direkam ing buku lan imbangan ing akun bank arang bakal tau dadi persis padha. Siji alesan kanggo iki sing bank bisa ngisi fees kanggo layanan kayata nggawe transfer utawa ngramut akun. Liyane iku ana uga wektu tundha nalika nransfer dhuwit saka akun siji liyane. Ana apa-apa sing mbebayani bab pinunjul kir withdrawals utawa pinunjul celengan kuitansi, supaya anggere sampeyan tetep nglacak trek saka wong-wong mau. Sawise sampeyan wis figured metu alasan ngapa bank statement lan buku ora cocog, sampeyan perlu kanggo ngrekam wong-wong mau. Ana rong cara kanggo nindakake iki. Pilihan: cathetan ing buku awis."Awis buku"iku panggonan ngendi sampeyan pisanan ngrekam debits lan kridit. Yen sampeyan lagi ora nggunakake accounting lunak, banjur iki mbokmenawa sheet Excel utawa handwritten document. Ing pungkasan periode sing lagi reconciling bank statements, nggawe cathetan ngrekam apa ana bedho antarane bank statement lan ledger. Pilihan: bank rekonsiliasi statement. Iki ngandhut informasi sing padha minangka cathetan ing buku awis, nanging iku katahan ing file minangka kapisah document. Cara sing milih nganti luwing seneng pribadhi lan perlu. Nimbang nalika utawa apa sampeyan bisa uga kudu katon bali liwat cathetan financial kanggo bank rekonsiliasi, lan kang cara ngrekam bakal nggawe tugas luwih gampang kanggo sampeyan adhedhasar carane tansah cathetan.

Kanggo sisih paling, sepira kerepe sampeyan reconcile bank statements bakal gumantung ing volume transaksi.

Sawetara bisnis, kang duwe dhuwit ngetik lan ninggalake akun sing kaping pirang-pirang saben dina, bakal reconcile ing basis saben dina. Contone, restoran, utawa sibuk toko nyimpen loro proses akèh saka transaksi, lan padha bisa reconcile ing basis saben dina. Ing tangan liyane, cilik online store salah siji sing wis dina nalika ana anyar transaksi ing kabeh bisa reconcile ing saben minggu utawa saben wulan basis. Iku penting kanggo supaya munggah kanggo tanggal.

Luwih kerep reconcile bank statements, luwih gampang iku saben wektu.

Kanggo kayata, yen sampeyan wis ora rukuna bank statements ing enem sasi, sampeyan bakal perlu kanggo pindhah bali lan mriksa nem sasi' worth saka item baris. Apa iki sing pinter kaputusan gumantung ing volume transaksi lan tingkat saka sabar. Iku paling apik kanggo duwe jadwal biasa. Arep carane seneng sampeyan bakal reconcile, banjur kelet kanggo iku. Iki bakal mesthekake unreconciled bank statements ora tumpukan munggah menyang intimidating, wektu-akeh tugas.

Lan iku bakal tetep sing ing tune karo bisnis aliran awis.

Upaminipun sampeyan mbukak bisnis disebut Greg kang Popsicle Ngadeg. Nalika sampeyan nampa bank statement ing pungkasan sasi, iki carane reconcile iku. Ana telung langkah: mbandingaken statements, ngatur saldo, lan ngrekam rekonsiliasi. Sampeyan mbandhingaké bank statement kanggo sasi februari karo awis buku imbangan kanggo ing pungkasan februari. Padha katon kaya iki Kowe liwat bank statement, lan nemokake ing ngisor iki baris item ora klebu ing awis buku. Sampeyan pindhah liwat awis buku, lan nemokake ing ngisor iki baris item ora klebu ing bank statement: Karo sing informasi iki, sampeyan saiki bisa nyetel loro imbangan saka bank lan imbangan saka buku supaya saben nuduhake carane akeh dhuwit sampeyan bener kudu. Saiki sing loro bank statement lan buku bareng padha mburi-saka-sasi imbangan kanggo februari, sampeyan duwe imbangan nyata: dolar. Nalika sampeyan ngrekam rekonsiliasi, sampeyan mung ngrekam owah-owahan kanggo imbangan ing buku. Owah-owahan kanggo imbangan ing akun bank bakal kelakon"alami"sawise bank pangolahan pinunjul transaksi. Sampeyan duwe opsi loro kanggo ngrekam bank rekonsiliasi. Salah siji nggawe cathetan ing buku awis (luwih cepet kanggo nindakake, nanging kurang rinci), lan liyane kanggo nyiyapake bank rekonsiliasi statement (njupuk maneh, nanging luwih rinci). Kanggo sawetara wirausaha, reconciling bank statements nggawe pangertèn kang kalem lan imbangan. Kanggo wong, iku ndadekake DIY bookkeeping sing luwih ngepenakke. Yen sampeyan lagi ing kategori terakhir, iku uga dadi wektu kanggo mikir bab hiring pakaryane mriksa cathetan dhuwite bebadan sing bakal nindakake reconciling kanggo sampeyan. Sinau luwih lengkap babagan carane kanggo ngrekrut tengen pakaryane mriksa cathetan dhuwite bebadan kanggo bisnis. Iki kirim bisa digunakake kanggo pawarto tujuan mung lan ora akehe legal, bisnis, utawa tax saran. Saben wong kudu takon marang dheweke dhewe utawa agung, bisnis advisor, utawa tax advisor karo bab prakara referensi ing kirim iki. Bench nompo ora hukuman kanggo tumindak dijupuk ing percoyo marang informasi sing kene. Mlebu munggah kanggo nyoba Bench Kita bakal nindakake siji sasi saka bookkeeping lan nyiapake pesawat saka financial statements kanggo sampeyan kanggo tetep. Ora meksa, ora ana kertu kredit dibutuhake.