Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


Pangayoman Properti intelektual ing China: Legal Sepisanan


Pangayoman properti intelektual ing China tetep badhan utama kanggo bisnis manca lan target tombol kanggo panyiapan ngenggalaken

Ing Maret, Kongres Rakyat Nasional disetujoni nyetel Negara Administrasi kanggo angger-Angger Pasar (SAMR), kang ringkih China kang Intellectual Property Nasional Administration (CNIPA).

Karo pamaréntah anyar di toto maneh ing panggonan, iku wektu kanggo reacquaint dhewe karo China kang IP sistem. Ing artikel iki, kita nyedhiyani ringkesan saka IPR ing China, kalebu sawijining legal lan peraturan struktur lan tata cara pendhaftaran. Paten ngawèhaké hak legal kanggo patentees kanggo gaweyan sing, kalebu pepanggihan, sarana model, lan designs. Miturut Artikel puluh loro saka Hukum Paten, pepanggihan lan sarana model bakal novel, kreatif lan praktis dienggo kanggo duwe paten wis diwenehake. Kajaba iku, Artikel puluh-telung serikat sing sampurna bakal ngawèhaké paten kanggo designs kang khusu lan ana ing konflik karo gedhe-gedhe ana. Miturut Pasal, hak paten bakal diwenehake kanggo pisanan pelamar yen loro utawa luwih pelamar aplikasi kanggo paten padha penemuan dhewe. Sawise paten wis diwenehake kanggo penemuan-nggawe, ora unit utawa individu bisa manfaat paten tanpa ijin saka patentee. China wis ora paten musuh prosedur Sembarang entitas bisa tantangan kesahihan saka diwenehake paten dening pakaryan babagan penyimpanan file lan invalidation aplikasi kanthi bukti-bukti cekap kanggo Paten Review Papan. Aplikasi paten njupuk telu nganti limang taun ing rata-rata kanggo paten penemuan, nalika dadi kanggo model sarana lan paten desain iku salah siji taun.

Manca bisnis tanpa biasa panggonan utawa situs bisnis ing China sing wajib kanggo milih paten agensi kanggo tumindak minangka agen sawijining.

Paten diwenehake kanggo pepanggihan punika bener kanggo rong puluh taun nalika term kanggo model sarana utawa designs wis sepuluh taun. Merek dagang kadhaptar disetujoni lan kedhaftar dening SAIC menehi registrants hak eksklusif kanggo nggunakake merek dagang. Padha pendhaftaran prosedur kanggo hak paten, kepemilikan saka merek dagang wis ditemtokake ing kawitan-kanggo-file basis. Miturut Artikel wolulas saka ing Hukum merek Dagang, bisnis manca duwe kanggo milih Cina merek dagang agensi kanggo pendhaftaran merek dagang. Ana sing"merek dagang pedunung liar"ing China, referring kanggo wong-wong sing aktif ndhaftar merek dagang kanggo blackmail manca bisnis. Perusahaan manca, kalebu Apple, Tesla, lan Imbangan Anyar, wis diajukake merek dagang musuhan karo Cina perusahaan domestik patut. Prosedur umume njupuk bab patbelas kanggo wolulas wulan Ing telung sasi saka tanggal publikasi, sembarang wong bisa berkas sawijining musuh marang merek dagang. Merek dagang ing China bener kanggo sepuluh taun lan nganyari maneh saka pendhaftaran kudu diajukake ing rolas sasi sadurunge tanggal kadalu warso. Cocog ministry: RRC Nasional hak Cipta saka Administrasi (CNAC) hak Cipta Protection Center saka China (CPCC) negara kang hukum hak cipta serikat sing China nglindhungi penulis' cipta ing sastra, seni, lan karya ilmiah. Miturut Artikel loro saka Hukum hak Cipta, China adopts privasi sukarela hak cipta pendhaftaran supaya pemilik hak cipta ora wajib kanggo ndhaftar kang dheweke hak cipta. China kang laku kompatibel karo Konvensi Berne, kang kanthi otomatis nglindhungi hak cipta. Nanging, dening njupuk ditanggepi hak cipta certificate, pemilik bisa gampang mbuktekaken sing tengen sak regejegan hak cipta lan entuk manfaat saka tax potongan (kanggo kayata, ing cilik saka ngembangaken lunak komputer).

CNAC tanggung jawab kanggo negoro pendhaftaran hak cipta, kalebu ing provinsi, wilayah otonomi, lan munisipalitas.

China kang anyar rencana di toto maneh wis ditransfer CNAC lan CPCC Departemen Propaganda Tengah kontrol, kang underlines daya transisi saka Dewan Negara kanggo Partai Komunis. Departemen Propaganda Tengah, kang laku stricter ideologi kontrol ing Xi kang sampurna, wis ditambahi sawijining panguwasa kanggo penet, media lan publikasi. Miturut Pasal sangang Anti-Kompetisi ora Adil Hukum, hukum nemtokake rahasia perdagangan minangka sembarang alexa technical utawa operasi bisnis informasi, kang wis dingerteni kanggo umum, wis komersial nilai-nilai, lan bab kang pemilik wis dijupuk rahasia-tetep ngukur.

Amandemen menyang hukum uga nglindhungi informasi sing wis 'nilai negatif', kalebu sing gained saka gagal data riset utawa bisnis model.

Hukum nemtokaken yen pihak katelu mangerténi sawijining tumindak kang nglanggar perusahaan rahasia perdagangan, pihak katelu iki bakal dianggep minangka miturut omongane uwong katelu kanggo pelanggaran saka perdagangan rahasia uga. Bisnis manca bisa pratelan kerusakan lan ngupaya rugi amarga nglanggar rahasia perdagangan liwat pengadilan. Nanging, prosedur nindakake wujud evidential beban kanggo penggugat, sing tanggung jawab kanggo nyediakake bukti-bukti sing didakwa mangerténi, entuk, lan wis dibeberke ing rahasia perdagangan. Uga, kualitas hakim nangani IPR musuhan ing China wis jelas, minangka upah sing mbayar dening pamaréntah Cina. Ahli sumelang yen negara-kontrol sistem legal bisa cilaka manca kapentingan bisnis nalika padha tabrakan karo kapentingan nasional China kang.

Micron Teknologi, KITA chipmaker, iki dikalahaké ing nglanggar paten tuntutan hukum diajukake dening Taiwan Inggris Microelectronics Corp ing China taun iki.