Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


Mengeti katelu saka pokrol crackdown ing China: Ngendi sing hak-hak manungsa pengacara. Amnesty International


Kang fisik lan mental kahanan tetep ora dingerteni

Iku kang wis telung taun wiwit China dibukak crackdown ing hak manungsa pengacara lan pejuang tengen negaraMiwiti ing sangang juli, saklawasé diangkah individu padha ditakokake utawa nahan dening negara keamanan agen. Sakabèhé, sangang padha didakwo saka"subverting daya negara","inciting subversion saka negara daya"utawa"njupuk padudon lan provoking alangan". Wong telu padha diwenehi dilereni soko tugas sentences lan siji"exempted saka paukuman pidana"nalika isih ing ndjogo. Wang Yu iki pisanan pengacara dijupuk adoh ing pokrol crackdown. Dheweke bubar marang Amnesty International: Antarane kabeh pengacara lan pejuang melu ing crackdown, Wang Quanzhang kahanan iku paling gawe kuatir. Sampun makarya ing masalah dianggep sensitif dening pamaréntah Cina, kayata mbelo praktisi Falun Gong lan anggota saka Warga Anyar' Gerakan. Wiwit kang dijupuk adoh ing agustus, Wang wis rek akses kanggo kulawarga lan kulawarga-nyewo pengacara. Bojoné, Li Wenzu, wis teliti lan kétoké kesel dening nasional keamanan agen. Hak-hak manungsa pengacara Jiang Tianyong ketemu guilty saka"inciting subversion saka negara daya"dening Changsha City Jangka Pengadilan Rakyat ing rong puluh-siji November lan dihukum rong taun' di penjara lan nyabut hak politik telung taun. Saka awal saka Jiang kang tahanan ing November, Langkawi City Biro Public Keamanan ditolak kabeh patemon panjalukan digawe dening kulawarga-nyewo pengacara ing latar saka"obstructing diselidiki"lan"mbebayani nasional keamanan". Senajan Jiang Tianyong wis bisa kanggo ketemu karo kulawarga wiwit ukuman, bojoné, Jin Bianling, tetep ngangap sing padha ing resiko saka torture lan liyane gerah-perawatan.

Dheweke nekat kanggo mangerteni bojone kang nasib

Li Yuhan iki salah siji saka loro pokrol sing dituduhake Wang Yu, page pengacara nahan sak crackdown. Li iki resmi dipenjara kanggo"njupuk padudon lan provoking alangan"ing November. Dheweke wis nandhang fisik penyalahgunaan nalika ing tahanan lan ing resiko luwih saka torture lan liyane gerah-perawatan.

Dheweke kacarita kanggo dheweke pengacara dheweke iki kiwa semaput lan unattended kanggo jam sawise tahanan perwira diwutahake banyu kadhemen ing dheweke sak perlu ing kadhemen cuaca.

Beijing pengacara hak asasi manungsa Yu Wensheng iki resmi dipenjara dening Xuzhou City Biro Public Keamanan ing sangalas April ing anggepan"inciting subversion saka daya negara"lan"obstructing pakaryan umum perwira". Mengko ing, perwira polisi kasedhiya a statement, dinuga ditulis dening Yu, dismissing layanan kulawarga-dados pengacara lan takon bojoné ora kanggo ngrekrut wae pokrol liyane.

Nanging, ing video sing direkam sadurunge tahanan, Yu Wensheng nyatakake kang bakal tau menehi munggah hak kanggo milih dhewe pengacara kajaba piyambakipun ngalami torture utawa gerah-perawatan.

Video iki mbantah miturut omongane uwong buyaran saka Yu Wensheng kulawarga-dados pengacara lan wis wungu kuburan ngedeni bab kang seger. Ing sisih liyane, sing hak-hak manungsa pengacara sing padha dirilis mengko ing crackdown sing madhep liyane kangelan. Li Heping, Sui Muqing, Wen Donghai lan Xie Yanyi wis kabeh wis disbarred. Padha ora ana maneh bisa kanggo nggunakake legal expertise kanggo ngupaya kaadilan kanggo korban saka hak-hak manungsa planggaran. Nanging sing ora ateges iki hak-hak manungsa pengacara ing China wis ilang pangarep-arep."Many thanks kanggo kabeh sing sing wis ditampilake support lan kebecikan kanggo korban saka crackdown lan kanca-kanca kanggo wong-wong sing wis rapet ing ngisor iki manungsa hak China lan angger-angger ukum kanggo supaya akeh taun."crackdown iki ateges debat liwat loro beda kesepakatan - prasetya kanggo tentrem-rahayu, demokrasi, kebebasan lan kewarganegaraan, ing tangan siji, lan prasetya kanggo panganiaya, hidayat nur wahid, enslavement lan hak istimewa ing liyane. Ing crackdown lan populer resistance kanggo iku wis mimpin kanggo luwih awakening antarane kabeh.