Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


Komersial internasional Pengadilan ing China: Inovasi, Misunderstandings lan Clarifications - Kluwer Arbitrasi Blog


Pengadilan sing permanen cabang saka SPC

Ing puluh sangang wulan juni, Supreme Pengadilan Rakyat China (ing"SPC") dibukak Page sawijining Komersial Internasional Pengadilan ing Shenzhen, Guangdong, lan Liya Komersial Internasional Pengadilan ing Xi an, Shaanxi ("Pengadilan")Sairing, ing angger-Angger Supreme Rakyat Pengadilan ing Masalah Tartamtu Bab Panyiapan saka Komersial Internasional Pengadilan (ing"angger-Angger") wis mung dijupuk efek ing salah siji juli. Iki dianggep minangka gaweyan dening SPC kanggo nyedhiyani efektif pangayoman hukum kanggo"Sabuk lan Dalan"inisiatif, lan kanggo pembaharuan China international regejegan résolusi sistem. Ing artikel iki, aku bakal introduce mekanisme dhasar saka Pengadilan, lan banjur njlentrehake tartamtu misunderstandings kang aku pracaya sing wis sirkulasi ing masyarakat internasional hukum umum. Hakim saka Pengadilan sing diangkat dening SPC saka experienced hakim menowo karo laku ing perdagangan internasional lan investasi lan gadhah basa kapasitas kanggo bisa karo loro Cina lan inggris. Saiki, SPC wis diangkat dadi wolung hakim, kalebu Wang Chuang, Zhu Li, Sun Xiangzhuang, Du Jun, Shen Hongyu, Zhang Yongjian, a, B Xiangyang, lan Gao Xiaoli. A pengadilan pangrungon a cilik tartamtu bakal kalebu telu utawa luwih hakim. Pengadilan bakal mung krungu internasional sipil lan komersial musuhan antarane witjaksono pihak. Ing tembung liyane, padha ORA bakal krungu negara-negara perdagangan utawa investasi musuhan utawa investor-negara musuhan. Miturut Artikel telu saka angger-Angger, musuhan sing"internasional"ing ngendi salah siji utawa loro-lorone saka pihak sing manca, ngendi siji utawa loro-lorone pihak ajeg tetep njaba wilayah saka RRC, ngendi subyek prakara dumunung njaba wilayah saka RRC, lan ing ngendi legal bukti sing nggawe, ngganti utawa ngilangke komersial dumadi hubungan njaba wilayah saka RRC. Khusus, Pengadilan bakal fokus ing papat jinis internasional musuhan komersial: pisanan, regejegan ngendi pihak setuju kanggo nuntut ing SPC miturut Artikel telung puluh papat saka Sipil Cina Hukum Prosedural lan jumlah ing regejegan ngluwihi RMB telung atus yuta kapindho, regejegan kang originally kudu litigated ing high pengadilan nanging ana diajukake kanggo SPC amarga high pengadilan pracaya iku kudu krungu dening SPC lan SPC tembé-mburiné katelu, musuhan sing duwe impact negoro papat, musuhan ngendi siji pihak ditrapake kanggo ngukur interim ing pitulungan kanggo arbitrasi, setelan aside lan pelaksanaane saka arbitration anugrah miturut Artikel patbelas saka angger-Angger. Ukum bagéan saka angger-Angger iku utamané mlebet karo fokus saka jurisdictional hubungan antarane Pengadilan minangka bagéan saka SPC lan ngisor pengadilan. Miturut Hukum Prosedur Sipil, SPC wis nduweni hak kanggo krungu sembarang pengadilan cilik, anggere iku pracaya dadi perlu, kang ing ukum saka ngisor pengadilan. Nanging, hubungan antarane arbitrasi lan pengadilan lan antarane domestik lan manca pengadilan lan arbitration institusi sing luwih rumit. Kanggo kayata, ayo kang ngomong internasional dodolan kontrak antarane perusahaan Cina lan rusia siji karo nilai total RMB siji milyar designates salah siji saka Pengadilan minangka forum, nanging nalika regejegan mengkene jumlah ing regejegan mung RMB rong atus yuta, bakal ing Pengadilan isih duwe hak ukum. Yen ora, bakal murah Cina pengadilan yurisdhiksi. Utawa bakal angger-angger bakal dianggep ora ditrapake ing kabeh iki regejegan. Apa yen penggugat nambah anyar pratelan utawa didakwa ndadekake counter-pratelan, mangkono nggawe jumlah ing regejegan ngluwihi RMB telung atus yuta. Luwih, ayo kang ngomong sing padha kontrak menehi sing nalika jumlah ing regejegan ing RMB telung atus yuta, arbitrasi ing SIAC Aturan nalika jumlah ing regejegan ngluwihi RMB telung puluh yuta, pengadilan ing salah siji saka Pengadilan. Carane ora iku bisa ing laku. Pahaman: Artikel sewelas saka angger-Angger menehi sing Pengadilan bakal bisa karo internasional mediasi lan arbitrasi institusi kanggo mbentuk siji-mandeg mekanisme pados solusinipun.

Angger-Angger ora nutupi jeksa agung bisa ngetokake iki

Sawetara pracaya institusi manca bakal njaluk melu lan bakal bisa kanggo operate ing China.

Katrangan: tembung"internasional"ing artikel iki nuduhake loro institusi Cina karo pengalaman lan ajining diri ing international regejegan résolusi lan institusi manca. Siji contone apik kanggo Cina internasional arbitration institusi punika CIETAC. Alangan utama kudu ngankat sadurunge institusi manca bener bisa njaluk melu. Mbukak nganti pasar kanggo institusi manca bisa kelakon ing mangsa, nanging iku bakal dipercaya dadi mutusaké dening SPC. Empu, ing mangsa cedhak, institusi sing aktif karya karo Pengadilan kamungkinan bakal institusi Cina karo fokus internasional. Pahaman: Katelu kanggo manca tindakan arbitrasi bisa aplikasi menyang Pengadilan kanggo ngukur interim. Klarifikasi: misunderstanding Iki asal-usul saka Artikel patbelas saka angger-Angger, kang katon ateges sing katelu, nalika milih arbitrasi internasional institusi kanggo mutusake masalah musuhan, uga aplikasi kanggo Pengadilan kanggo ngukur interim, apa sadurunge utawa sak arbitrasi nerusake. Nanging, Artikel patbelas ora duwe efek sing.

Tindakan arbitrasi ing Artikel iki mung deleng sing conducted ing Artikel sewelas saka angger-Angger, ie tindakan arbitrasi minangka bagéan saka Platform.

Pihak manca tindakan arbitrasi nglibatno katelu Cina isih ora bisa aplikasi kanggo Cina pengadilan kanggo ngukur interim lan ora duwe pengadilan interim ngukur pesenan tindakaken ing China. Ahli bakal utamané bangsa manca, utamané wong-wong saka"Sabuk lan Dalan"negara karo reputasi internasional lan pangenalan. Padha uga tumindak minangka mediator yen pihak milih dadi lan uga bakal bantuan kanggo ramesthi lan kokwaca manca intine hukum uga umume aturan internasional. Miturut Pasal sangang saka RRC Hukum ing Hakim, hakim saka Cina pengadilan kudu nasional Cina, supaya iku mokal kanggo bangsa negara manca kanggo dadi hakim saka Pengadilan. Pakar Komite ditetepake supaya ahli manca bisa muter peran aktif, senadyan watesan ing dadi hakim. Nomer saka ahli lungguh ing Komite Expert bisa dadi watara telung puluh supaya minangka kanggo balance efficiency lan bhinéka. Janjian, drajat, manajemen lan bayaran saka ahli bakal kasedhiya ing liyane rinci aturan kanggo tindakake. Nanging iku aman kanggo wong sing nalika pakar wis dijaluk kanggo bisa ing kasus tartamtu, kayata ascertaining manca hukum, nerbitake panemu pakar, utawa nganakake minangka mediator, banjur banget kamungkinan bakal ana pembayaran. Pahaman: prosedhur basa kanggo cilik sadurunge Pengadilan bisa dadi boso inggris utawa basa manca. Klarifikasi: Iki misunderstanding umum gagang saka Pasal, kang mbutuhake hakim saka Pengadilan kanggo bisa kanggo nggunakake basa inggris minangka basa apa, lan Bab, kang menehi sing, yen sarujuk dening pihak liya, partai uga ngirim bukti bahan ing inggris tanpa perlu translating menyang Cina. Nanging, ing Angger-angger tau nyebataken bilih tata cara sadurunge Pengadilan bisa dadi ing inggris utawa katelu bisa argue sing kasus ing inggris. Ing kasunyatan, iki ora bisa ing framework legal saiki. Artikel saka Hukum Prosedur Sipil ing China menehi sing trials saka kasus nglibatno unsur manca kudu ing"basa umum digunakake ing RRC", meaning Cina, kalebu basa native kanggo dikenali ètnis minoritas ing China. Artikel enem saka Hukum ing Organisasi saka Pengadilan uga kalebu padha requirement. Hukum iki sing unggul kanggo angger-Angger lan ora bisa diowahi dening SPC liwat hukum katerangan. Ing framework legal ana, SPC wis njajahi cara kanggo nggawe iku luwih trep lan biaya-efisien kanggo katelu, empu keluwesan ing ngajokake bukti bahan ing inggris.

Artikel limang saka angger-Angger sing menehi paukuman Pengadilan wis ngrambah dening kaputusan mayoritas, lan mayoritas mratelakake panemume, yen wae, bisa digabung menyang pangadilan. Iki uga inovatif ngukur SPC Ana wis usaha (kanggo kayata, ing Guangzhou Maritime Pengadilan) kanggo ningkataké publikasi saka mayoritas panemu ing pengadilan ing China.

Nanging, laku iki wis tau wis digunakake diadopsi dening pengadilan utawa digawe menyang prentah aturan. Artikel limang saka angger-Angger ngirim ORA bisa viewed minangka upaya kanggo ningkataké laku iki nasional. Internasional, ing umum hukum negara kayata ing Amerika Serikat, publikasi saka mayoritas mratelakake panemume, iku umume laku, nanging ing hukum perdata negara kayata Prancis, iku beda-beda, ngendi saben pangadilan katon minangka bebarengan kaputusan saka pengadilan. Ing teori, China cenderung kanggo ngenali laku hukum perdata negara. Siji bisa badhan utama saka SPC iku, yen pertimbangan saka saben individu hakim dikenal dening pihak, banjur hakim bisa ngadhepi tekanan, ancaman utawa reprisals saka pihak utawa malah saka luwih-ups. Kanggo nggawe manawa sampeyan ora bakal kantun metu ing nganyari biasa saka Kluwer Arbitrasi Blog, please langganan kene.