Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


Hong Kong Pengadilan saka Mréntahaké Final nolak ninggalake kanggo mréntahaké ing Grand Pasifik v. cilik Pacific China - Kluwer Arbitrasi Blog


v. (klik kene kanggo salinan saka paukuman)

Ing Taun Ula wis dipunwiwiti auspiciously kanggo arbitrasi ing Hong Kong, karo anyar kaputusan saka Hong Kong Pengadilan saka Mréntahaké Final ("CFA") underlining sepisan maneh ukum kang arbitrasi-loropaken diverifikasi lan suwalike sawijining pengadilan kanggo ngganggu arbitration proses lan arbitration AnugrahIng sangalas februari, ing CFA gelem ninggalake kanggo mréntahaké marang pangadilan ing Hong Kong Pengadilan saka Mréntahaké ("CA") ing Grand Pasifik Holdings Ltd. CA paukuman, kang wis digunakake applauded ing arbitrasi masyarakat wiwit kang nyerahke mudhun ing Mei, diganti lan ICC arbitration Penghargaan kang wis disetel aside dening Hong Kong Pengadilan of Instance ("CFI").

Ing inti saka cilik padha panyokro bowo dening Pacific China Holdings Ltd.

Ketemu sing ora nglanggar Artikel wis dumadi

("Pacific China") sing wis rek kesempatan kanggo saiki sawijining cilik lan sing prosedur diadopsi ing arbitrasi iki ora sesuai karo persetujuan saka pihak. Pacific China ndhukung sing iki miturut omongane uwong irregularities prosedhur padha ing nerbitake saka Artikel saka UNCITRAL Model Hukum, kang mranata metu ing latar kang arbitration Anugrah bisa dadi pesawat-aside (kaya akeh yuridiksi donya, Hong Kong adopts UNCITRAL Model Hukum minangka bagéan saka sawijining framework legal kanggo arbitrasi, liwat Hong Kong Aturan Arbitrasi (Tutup.). Ing paukuman kontrovèrsial ing juni, CFI dianakaké sing ana wis nglanggar Artikel, lan nyetel aside Penghargaan. Ing nggawe iki nemokake, CA disorot ing sudhut cilik manajemen kakuwasan saka arbitration Tribunals kang cornerstone saka arbitration proses. Dianakaké sing, ing supaya kanggo arbitration Award kanggo bakal nyetel aside ing proses amarga latar, iku kudu ditampilake sing sembarang nglanggar Artikel padha saka"serius"utawa malah"egregious"alam. Ditampa ing obiter komentar sing Hong Kong pengadilan duwe discretion ora kanggo nyetel aside anugrah malah ngendi a nglanggar Pasal (a) wis ditetepake (Bab: nuduhake kahanan kang Award"uga"bakal nyetel aside), yen wis wareg sing asil bisa ora wis beda. Dianakaké sing beban ing pelamar pengarepan kanggo nyetel aside Penghargaan kanggo nuduhake yen iku wis, utawa bisa uga wis, prejudiced dening tumindak ing Pengadilan. CFA kaputusan anyar ngangap Pacific China kang nyoba kanggo mréntahaké marang CA paukuman. CA dhewe wis nolak ing juni kanggo grant ninggalake kanggo mréntahaké saka sawijining pangadilan. Pacific China banjur applied langsung kanggo CFA kanggo ninggalake miturut Bagean saka Hong Kong Pengadilan saka Mréntahaké Final Aturan, udur sing iki anduweni hak kanggo mréntahaké loro"minangka saka tengen"lan amarga cilik melu pitakonan saka"general gedhe utawa umum wigati". Ing pangrungon saka Pacific China kang aplikasi ing sangalas februari, ing CFA durung nampa sing Pacific China iki anduweni hak kanggo bakal diwenehake ninggalake kanggo mréntahaké lan mecat aplikasi. CFA kaputusan tegese CA paukuman saiki stands minangka kuoso statement saka hukum ing hubungan kanggo nyetel aside saka arbitration Anugrah ing Hong Kong.

Iku bakal ngarep-arep sing konfirmasi dening CA saka batesan kang partai kudu ketemu supaya kanggo netepake a nglanggar Pasal ing proses amarga latar ngirim discourage pihak saka nggayuh unmeritorious tantangan kanggo arbitration anugrah ing Hong Kong.

Kuwi tantangan bakal utamané gerah-menehi saran ing cahya saka kapisah kaputusan saka CA (waca kirim blog kene) kang CA dikutip karo persetujuan caselaw kanggo efek sing, ngendi pihak gagal ditrapake kanggo nyetel aside Penghargaan, iku kudu ing asas nyana kanggo mbayar biaya ing luwih basis saka normal, amarga partai goleki dilakokaké lan arbitration Award ngirim ora kudu padu karo tantangan kuwi. Loro pancasan CA nggaris Hong Kong Pengadilan' dawa-ngadeg support kanggo arbitrasi lan nunjukaké sing padha bakal alon kanggo ngganggu prosedural pancasan Tribunals, ing baris karo standar internasional.

Padha ana kamungkinan kanggo dadi pengaruh ing liyane UNCITRAL Model Hukum yuridiksi uga.

Kanggo nggawe manawa sampeyan ora bakal kantun metu ing nganyari biasa saka Kluwer Arbitrasi Blog, please langganan kene. CFA nyerahke mudhun sawijining ditulis alasan kanggo tinolak kanggo grant ninggalake kanggo mréntahaké dina iki, puluh-siji februari. Ing setelan metu sawijining alasan, ing CFA kuwat wiyar ing Pengadilan saka Mréntahaké kang pangadilan, nyatakake,"Ing tampilan kita, Pengadilan saka Mréntahaké iki tanggung bener kanggo terus sing keluhan dening advanced PCH ora akehe sregep latar kanggo nyetel aside penghargaan ing aforesaid pranata. Ing rulings ngeluh padha digawe dening pengadilan ing ngleksanani sing tepat saka sawijining prosedural lan manajemen cilik discretions, nggambarake assessment sawijining syarat prosedhur keadilan minangka cocok kanggo kahanan. Ana basis kanggo gangguan dening Pangadilan. Ora akal arguable basis wis dibeberke kanggo amal ninggalake kanggo mréntahaké.".