Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


China kang Modern Kulawargané: Pindho Income lan Siro Bocah


Dina iki, anak isih katon minangka principal goal marriage

Li lan Hu padha tamatan sekolah konco sakelas nalika padha miwiti gendakan bali ingSawise lulusan, loro-cepet ketemu proyek, tuku omah, tak nikah, lan dienggoni mudhun ing Beijing, nggawe wong-wong mau meri kanca-kanca lan kulawarga bali ngarep. Loro hailed saka cilik, kurang makmur kutha-kutha ing China northeast. Pendidikan iki sing lawang kanggo mobilitas sosial, uga mbayar proyek, lan urip minangka"Anyar Beijingers."Ing saperangan enom mutusaké ing awal sing padha wanted supaya disebut-DINK ("pindho income, ora ana bocah-bocah") gaya urip. Nalika aku diwawancarai wong-wong mau kanggo riset, padha ditulis umum rak saka anak lan pangerten jero saka responsibilities lan kangelan sing teka karo mundhakaken anak. Ing kulawarga cilik, jaminan emosi antarane bojomu lan bojoné iku sing paling penting kabeh. Minangka kanggo bocah-bocah, padha ngandika, lagi ora kabutuhan. Nanging, sanalika Li lan Hu padha nikah, tuwane, kanca-kanca, lan co-buruh memper kokanggep sing dim tampilan saka parenthood."Gadhah anak punika cara mung kanggo nggawe urip lengkap,"iki ngempet umum."Iku ora nyata kulawarga nganti sampeyan duwe anak,"wong marang wong-wong mau."Yen sampeyan lagi ora arep duwe bocah, kok malah njaluk nikah ing panggonan pisanan."Sawisé telung taun saka pancet meksa peer, saperangan kang mutusake masalah nyuwil. Saperangan paint frank gambar sing saiki urip."Kita isih urip minangka sanadyan kita padha DINK kulawarga,"Li ngandika."Kita marang kita anak kanggo kita tuwane kanggo mundhakaken, nalika gesang kita tetep centered watara saben liyane. Kita wis bocah kanggo kita tuwane' marga Padha hounding kita bab iku saya. Kita figured gadhah siji bakal menehi kita sawetara tentrem-rahayu lan sepi."Daya saka anak-rearing budaya ing China kuwi sing wis dipeksa hubungan antarane bojomu lan bojoné kanggo cede lemah kanggo siji antarane tiyang sepah lan anak. Iku ora umum kanggo krungu saka Cina pasangan kang marriage wis mandhek kanggo ana ing kabeh nanging jeneng, nanging sing tetep nikah"kanggo marga saka ing anak."Senajan tembung"DINK"tanggal saka taun -an, ing idea wis alon kanggo nyekel ing China. Emergence saka DINK pasangan, sing wis stabil asil lan milih ora kanggo duwe anak, wis diwenehi wong enom kamar liyane kanggo nggawe pilihanipun dhewe ing perkawinan sistem. Nanging, Cina pasangan sing milih kanggo tetep laré isih ngadhepi meksa sanget kanggo terus baris kulawarga. Ing budaya tradisional Cina, pernikahan lan babaran sing bebarengan aktivitas.

Siji kondhang ngandika saka Mencius, kuna Cina filsuf, claims sing ora prodhuksi lanang heir kanggo kulawarga punika paling unfilial bab saperangan bisa nindakake.

Konflik antarane tradisi lan modernitas characterizes urip saka akeh Cina lair sawise introduksi saka privasi siji-anak ing taun.

Minangka generasi iki tansaya lawas cukup kanggo omah-omah lan duwe anak dhewe, sing cara lan standar kanggo milih partner, lan alam saka hubungan perkawinan, tansaya tambah akeh warna. Shift iki wis uwal saka owah-owahan sosial sing dumadi ing China sak siji-anak generasi kang taun formative, minangka negara kanthi cepet lunga saka insular, ngrancang sosialis negara kanggo globalized ekonomi pasar. Akeh wong-wong sing tansaya munggah sadurunge pembaharuan jaman taun -an isih kathah kanggo pigura marriage lan procreation minangka kontribusi gedhe sosialis mesin, nalika dina nom wis wungu ing diet saka pilihan individu lan bab kasenengan emosi antarane bojomu lan bojoné. Menapa malih, generasi mung anak ditampa tambahan bantuan lan dhukungan saka kulawargané, karo kang padha ngoyak urip sing plans di kupeng periode kuat urbanisasi. Kiat galur saka kompetisi digawe tuku omah, nemokake proyek, lan njupuk nikah luwih ngepenakke.

Karo ora siblings kanggo disambi manungsa waé adoh saka wong-wong mau, kirim-' generasi teka ing tambah meksa parental kanggo duwe anak, malah sanadyan panjaluk kuwi padha staunchly ing rintangan karo apa sawetara wong wanted.

Wong-wong sing milih DINK gaya urip nglakoni kanggo macem-macem alasan. Sawetara pangarep-arep supaya biaya mundhakaken anak lan nguber dhewe pembangunan pribadi.

Wong nyebut kepinginan kanggo rebel marang tradisional anak-rearing budaya, uneg-uneg bab donya sing anak bakal oleh warisan, utawa yakin sing mung wanita uga arep apa apa karo badan.

Nanging, akeh pasangan iki wekasanipun gesper ing meksa saka kapercayan tradisional utawa peer meksa. Gadhah anak ora mbukak kanggo rembagan sampeyan bisa uga nelpon iku"involuntary kesuburan"lan ora cepet bayi mandheg nyusoni saka iku dikempalken mati kanggo sawijining kaki-nini' house kanggo bakal wungu.

Aku duwe julukan iki kedadean saka tuwane sing bali menyang asli, saperangan-sentris urip sepisan sing anak wis lair"sub-DINK"gaya urip.

Involuntary kesuburan saka sub-DINKs, lan sukarela subur saka bona fide DINKs, loro gagang saka individu kepinginan kanggo supaya mudhun ngandhut lan menehi lair.

Nanging, ing sub-DINK pendekatan nerangake karo pesawat dhewe saka tantangan lan kangelan.

Cepet utawa mengko, saperangan tuwane bakal umur lan mati, shattering kulawarga sesambetan diadegaké.

Sub-DINK noto uga nimbulaké masalah kanggo anak kang pembangunan psychological lan estranges tuwane saka anak kang upbringing. Tradisional DINK model emancipatory amarga iku nggantosi expansion saka pilihan individu. Ing privasi loro-anak China, kaputusan kanggo duwe dicekel bocah ngirim dadi pilihan digawe dening individu utawa saperangan, ora soko digawe metu saka nyerah kanggo meksa.

Ing kontras, ing sub-DINK gaya urip sing apes lan untenable mantunaken masalah ingkang guyub antarane Cina tradisional kulawarga aturan modern lan nilai-nilai sosial: Sanadyan tuwane utawa anak entuk manfaat saka fobbing mati bocah padha ora pengin nemen kanggo sawijining kaki-nini.

Ing pungkasan, sub-DINK pasangan pesti sinau sing padha ora bisa duwe sing jajan lan mangan iku, banget. (Header gambar: Cina mantèn anyar nuduhke kanggo foto wedding cedhak ing Shanghai Bund, juli. Wang Chen Enem Muni).