Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


China: Free Penting Pengacara Pu Zhiqiang - Human Rights Watch


(New York) - panguwasa Cina kudu nyelehake kabeh biaya marang penting pengacara hak asasi Pu Zhiqiang lan mbebasake wong langsungPu ing nyoba sadurunge Beijing Nomer loro Penengah Rakyat kanggo miturut omongane uwong kadurjanan"inciting gething ètnis"lan"nggawe gangguan"kanggo pitung microblog, utawa"Weibo,"kiriman kang diterbitake online antarane juli lan Mei."Boten Pu Zhiqiang wis ditulis wis nerak hukum, nanging panguwasa' perawatan saka wong mesthi wis,"ngandika Sophie Richardson, China direktur ing Human Rights Watch."Putusan guilty bakal dakwaan pamaréntah Cina, sawijining hukum, lan sistem legal - ora Pu."Pu dikirim pitu Weibo komentar total saka rolas kaping antarane juli lan Mei.

Ing tuntutan ukum alleges sing telu mau, criticizing loro pejabat pemerintah lan pro-pemerintah penulis,"digawe kerusuhan"amarga padha digunakake"ngina basa"sing"mimpin kanggo impact sosial salabetipun."Liyane papat kiriman dikutip minangka bukti-bukti"inciting gething ètnis"ngritik pamaréntah pusat kang kawicaksanan ing Xinjiang lan Tibet sing nindhes minoritas' agama lan suku identitas lan disebut kanggo pembaharuan. lan rusak kamanunggalan ètnik."Ana ora publicly kasedhiya bukti-bukti sing"impact sosial salabetipun"utawa jalaran liyane saka Pu kang posting.

Ing May, Pu dirawuhi cilik pribadi seminar ing Beijing ing taun ing Tiananmen ontran-Ontran karo luwih saka rolas liyane pejuang. Ing wengi iki, polisi Beijing njupuk Pu saka kang ngarep lan nahan wong ing pangisian daya saka"nggawe gangguan."Kang saiki wis wis ing tahanan kanggo sangalas sasi. Pu, sing wis diabetes, wis akses kanggo insulin lan pengobatan diabetes lan wis dijupuk ing paling sapisan kanggo rumah sakit Beijing nalika kang dianakaké ing Beijing Nomer siji Tengah Tahanan. Pu pengacara sadurungé diajukake panjalukan kanggo wong duwe dirilis ing latar medical, nanging aplikasi iki rek. Ing China kang tahanan pusat, medical care dhasar ing paling apik Pu ana aktivis mahasiswa sing melu ing pro-demokrasi mbantah saka taun. Sawise Tiananmen ontran-Ontran, kang dadi pengacara lan memulang hukum kanggo telung taun ing Beijing Broadcasting Institute, saiki Beijing Komunikasi Universitas. Iku salah siji saka China kang paling kondhang ahli torèt lan ana bintang ajeg ing ide Chinese penet.

Ing, piyambakipun milih dening negara-roto majalah China Newsweek minangka paling pengaruh wong mromosiaken angger-angger ukum ing China.

Pu wis apik dikenal kanggo nganjuraken penghancuran penyalah gunaan tahanan administratif sistem dikenal minangka Re-pendidikan Liwat Pegawe dening makili detainees ing nomer saka dhuwur-profil kasus. Kang wis di-push kanggo mburi kanggo shuanggui, wangun kasepakatan tahanan digunakake dening Partai Komunis Cina kanggo neliti pelanggaran disiplin. Pu uga dikenal kanggo kang nimbali saka profil dhuwur-pejuang, kalebu artis Ai Weiwei. Senajan Pu wis kerep wis ditakokake dening polisi kanggo hak-karya related, iki pisanan kang wis kadakwa. Wiwit Presiden a, B Jinping teka menyang daya ing Maret, pemerintah wis luwih winates wis meager sipil lan politik kabebasan-kabebasan. Iku wis digawa metu sudhut-kiro-kiro sergap ing masyarakat sipil lan nahan atusan pejuang, nargetake pengacara ing tartamtu. Ing juli, saklawasé telung atus hak-hak manungsa pengacara lan pejuang padha nahan ing sambungan karo cilik saka Fengrui Tenan Hukum. Ing paling patang puluh pokrol tetep ing tahanan, akeh wong-wong mau dianakaké incommunicado lan ing rahasia tahanan lan sing ing resiko saka torture. Senadyan janjinipun kanggo pelayan ing jaman saka"angger-angger ukum"sak Papat sidang Pleno saka Komite Sentral Partai Komunis Cina ing pungkasan, Presiden Xi kang pemerintah wis tontonan sing hukum tetep alat saka partai, lan ora kanggo wong biasa kanggo defend piyambak marang kasepakatan negara daya. Ing kajaba iku kanggo nggunakake sistem legal kanggo ngukum independen individu lan whistleblowers, pemerintah wis mlebet lan liwati hukum anyar ing jeneng keamanan negara kanggo luwih nguatake apparatus keamanan kanggo bareng-bareng nyuda kritikus wikan kanggo tantangan siji-aturan katelu."Pu punika kenari ing coalmine - ukara kang bakal nunjukaké ombone kang pemerintah bakal luwih deprive masyarakat sipil saka udhara iku perlu kanggo ngrembaka,"Richardson ngandika."Asli bab angger-anggering toret mbutuhake Pu kang release langsung.".