Pokrol saka China. Kabeh pokrol Chinese online.


BBC NEWS - Asia-Pasifik - China tanah pengacara hak asasi dirilis


Zheng Enchong iki dibebaske saka Tilanqiao pakunjaran sawise ngrampungke telung-taun term kanggo maringaken rahasia negara mancaSadurunge penahanan kang mbantu atusan warga njupuk tindakan sawise padha nampung para korban ngiwa dening proyèk bangunan. 'Aku rencana kanggo ngaso, nanging aku uga bakal bisa, kang marang AFP warta agensi saka kang ngarep. Mr. Zheng wis miturut omongane uwong complicity antarane pejabat kutha lan kwirangan tycoon property ing tawaran real estate sing kiwa residents duwe omah lan tanpa suwene rugi. Piyambakipun didakwo saka ngirim rahasia negara luar negeri sawise faxing loro dokumen kanggo US basis klompok aktivis Hak asasi Manungsa ing China. Dokumen padha mengko dianggep dadi rahasia dening pemerintah China kang A nomer saka dissidents lan tiyang ingkang golek warta, kayata Cina peneliti kanggo New York Times, Zhao Yan, wis nahan ing hukum iki. Ana wis nambah discontent ing China liwat tanah appropriation kanggo nggawe cara kanggo proyek pembangunan, minangka residents asring ngiwa tanpa suwene sok dong mirsani utawa rugi financial. Ing Maret, Premier Wen Jiabao prajanji kanggo ngukum pejabat sing dicekel tanah tanpa aturan rugi di kupeng akeh badhan ing Beijing liwat jeksa agung bisa ngetokake lan sawijining pengaruh ing stabilitas sosial.